Ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου LIFE CONOPS: “Καταπολέμηση κουνουπιών και δημόσια υγεία: Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής”

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου LIFE CONOPS, τις δράσεις του οποίου συντονίζει το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, διοργανώνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Καθ. Σ. Χαρουτουνιάν) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων μια ειδική ημερίδα (workshop) στις 10 Δεκεμβρίου 2015, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί ξένοι και Έλληνες εμπειρογνώμονες και θα παρουσιάσουν θέματα που άπτονται με τη διαχείριση των κουνουπιών. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένα σύνολο ομιλιών κατά την πρωινή συνεδρία και στη συνέχεια θα υπάρχουν τρεις ομάδες εργασίας (απογευματινή συνεδρία). Αναλυτικότερα, οι ομάδες εργασίας θα αφορούν στον Δάγκειο Πυρετό και Τσικουγκούνια (εθνικό σχέδιο δράσης), στην ανάπτυξη σχεδίου πρότυπης προκήρυξης και για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας των κουνουπιών.

Ζωντανή μετάδοση (live streaming) – Σύνδεσμος (URL): mms://mediaserver.aua.gr/live

Πρόγραμμα Ημερίδας , Πρόσκληση

Για την εγγραφή σας στην ημερίδα παρακαλούμε πατήστε εδώ

Ομάδες Εργασίας

Ομάδα εργασίας για τον Δάγκειο Πυρετό και Τσικουγκούνια
Στόχος: η συζήτηση για τη δημιουργία σχεδίου δράσης με όλα τα προτεινόμενα μέτρα ελέγχου του διαβιβαστή για τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού και Τσικουγκούνια.
Ομάδα εργασίας για τη δημιουργία πρότυπης προκήρυξης
Στόχος: η συλλογή και η μελέτη των απαραίτητων δεδομένων, καθώς και η συζήτηση για τη δημιουργία πρότυπου εγγράφου προκήρυξης για τη διαχείριση των κουνουπιών.
Ομάδα εργασίας για την πρόληψη και διαχείριση της ανθεκτικότητας των κουνουπιών στα εντομοκτόνα και καινοτόμες εφαρμογές καταπολέμησης
Στόχος: Παρακολούθηση της ανθεκτικότητας των κουνουπιών στα εντομοκτόνα, και προτάσεις (διαγνωστικά & συστήματα λήψης αποφάσεων, καινοτόμες εφαρμογές αντιμετώπισης), για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου και τον αποτελεσματικό έλεγχο των κουνουπιών, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης καταπολέμησης (Integrated Vector Management).

Επιπλέον υλικό για ομάδα εργασίας 3

 

Share.