Κέντρο Γεωργικών Καλλιεργειών και Περιβάλλοντος “G. Nicoli” (Ιταλία)

Το Κέντρο Αγροτικού Περιβάλλοντος “G. Nicoli” ιδρύθηκε το 1989 και εδρεύει στο Crevalcore της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα Τεχνολογικό Ινστιτούτο, με κύρια αντικείμενα τη Διαχείριση και Προστασία του Περιβάλλοντος, την Ιατρική και Κτηνιατρική Εντομολογία, τη Βιώσιμη Γεωργία, τη Διαχείριση Οργανικών Αποβλήτων, τη Δημιουργία και Διατήρηση Προστατευόμενων Φυσικών Περιοχών, τις  Επικονιάσεις καθώς και την Περιβαλλοντική Ενημέρωση.

Το Κέντρο Αγροτικού Περιβάλλοντος “G. Nicoli” είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ελέγχου Κουνουπιών (European Mosquito Control Association-EMCA). Πρόσφατα το CAA ξεκίνησε ένα BL3 εντομολογικό εργαστήριο αφιερωμένο στη μελέτη της οικολογίας των αρμποϊών καθώς και της τεχνικής απελευθέρωσης στείρων εντόμων (Sterile Insect Technique – SIT). Το CΑA συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA), (2011-2015), στον τομέα της εφαρμοσμένης SIT στα κουνούπια του είδους Aedes.

Το Τμήμα Ιατρικής και Κτηνιατρικής Εντομολογίας, με επικεφαλής τον Δρ. Romeo Bellini, έχει αναπτυγμένη τεχνογνωσία στην οικολογία αιμομυζητικών αρθροπόδων και στην εφαρμογή Ολοκληρωμένων Μεθόδων Βιολογικού Ελέγχου και Πληθυσμιακής Επιτήρησης των Κουνουπιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιπλέον ερευνητικές δραστηριότητες τόσο του Κέντρου Αγροτικού Περιβάλλοντος “G. Nicoli” όσο και του Τμήματος Ιατρικής και Κτηνιατρικής Εντομολογίας μπορείτε να επισκεφτείτε την αγγλική ή/και ιταλική περιγραφή.


Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Dr Romeo Bellini
Διεύθυνση: Via Argini Nord 3351, 40014 Crevalcore (BO), Italy
Tel: +39-051-6802211
Fax: +39-051-981908
E-mail: rbellini@caa.it
Web page: http://www.caa.it