Υλοποίηση της στρατηγικής «πόρτα-πόρτα» στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υλοποίησε δράσεις με επισκέψεις «πόρτα-πόρτα» για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των κουνουπιών.

Αναλυτικότερα, από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε η στρατηγική «πόρτα-πόρτα» στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με τη βοήθεια της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου και ειδικότερα της Αντιδημάρχου κας Βίκυς Ανδρικοπούλου. Σε επιλεγμένα νοικοκυριά, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επίσκεψη τον Ιούλιο του 2017 κατά την οποία καταγράφηκαν όλες οι πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Στην συνέχεια, επιλέχθηκαν τυχαία κάποια από αυτά τα νοικοκυριά στα οποία διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό. Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη στο σύνολο των νοικοκυριών όπου μετρήθηκαν εκ νέου οι πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η παρουσία επιστημονικού προσωπικού στα νοικοκυριά ήταν αρκετή για να παρακινήσει τους πολίτες στη μείωση των εστιών.

Για τα αποτελέσματα της μελέτης μίλησε στις 19 Νοεμβρίου, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “ECONEWS”, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Βίκυ Ανδρικοπούλου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE και μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση εδώ.

Share.