ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και διαχείριση των κουνουπιών».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ Αντώνιος Μιχαηλάκης, Ερευνητής Β’ του Τμήματος Εντομολογίας και Γ. Ζωολογίας στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ο κ. Ανδρέας Σωτηρόπουλος, Περιβαλλοντολόγος, MSc, από την TERRA NOVA ΕΠΕ και οι δύο μέλη της ομάδας LIFE CONOPS.

Το LIFE CONOPS (www.conops.gr) είναι συγχρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο χρηματοδοτούμενο και από την Περιφέρεια Αττικής με τίτλο «Ερευνητικό Πρόγραμμα για την εκτίμηση των πληθυσμιακών διακυμάνσεων και την αξιολόγηση της υγειονομικής σημασίας των κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δεδομένα από τα ερευνητικά αποτελέσματα που προέκυψαν στη διαχείριση των κουνουπιών στον δήμο του Παλαιού Φαλήρου (τοποθέτηση παγίδων συλλογής ακμαίων και παγίδων ωοαπόθεσης ανά τομείς του δήμου, διεξαγωγή έρευνας σε νοικοκυριά μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, διενέργεια επισκέψεων ερευνητών κατ΄οίκον,  διενέργεια προσωπικών συνεντεύξεων, υπόδειξη εσφαλμένων τακτικών και συμβουλευτική παρότρυνση για χρήση ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης από την ανάπτυξη εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών) καθώς και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη διαχείριση των κουνουπιών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή εποικοδομητικής συζήτησης μεταξύ του συμμετέχοντος κοινού και των ερευνητών, κατά την οποία απαντήθηκαν  ερωτήματα και απορίες σχετικά με τις τακτικές πρόληψης και διαχείρισης των κουνουπιών.

Share.